Murano's Kitchen
2017 yılında Fulya Perçin Yonuk ve Hasan Yonuk tarafından İzmir’de kurulan “İzmir’in İtalya’nı” Murano’s Kitchen, yaz döneminde yeni konsepti ile ikinci şubesini Çeşme’de açtı.
İtalyan mutfağının Türkiye’deki en iddialı markalarından olan Murano’s Kitchen, menülerini, Kuzey ve Güney İtalya Mutfağından ilhamla ‘En iyi malzemelerle en yalın şekilde pişirme’ ve ‘Yöresel çeşitliliği ön plana çıkarma’ anlayışıyla oluşturuyor. İsmini Venedik’e bir buçuk km uzaklıktaki cam adası olarak tanınan Murano adasından alan restoran, kurumsal felsefesini İtalyan lezzetlerinin yöresel çeşitliliğini “modern ve lokal” ürün dokunuşlarıyla çeşitlendirerek misafirleri ile paylaşabilmek üzerine kuruyor.
Murano’s Kitchen, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak en taze ve kaliteli ürünleri doğru bölge ve üreticilerden tedarik ediyor. Restoran, ürünlerini özenli pişirme teknikleriyle hazırlayıp sunuyor. İzmir Alsancak’ta bulunan Murano’s Kitchen, mevsimselliğe önem veriyor ve yılda dört defa menüsünü değiştiriyor. Roma tipi ince hamur pizzaları, Campania bölgesinden gelen domates sosu ile 450 C°’de pişiriliyor. Taze ve el yapımı makarnalar, siyez ekşi maya ekmeği, grissini, foccaccia ve ciabatta gibi ürünler sunuluyor. Tatlılar günlük ve limitli üretiliyor, deniz ürünleri Urla, Kalabak ve Çanakkale’den, et ürünleri ise Bursa ve Balıkesir’den geliyor.
2024 Haziran ayında, Marriott International’ın Luxury Collection markasının temsilcisi Reges, a Luxury Collection Resort & SPA, Çeşme’de Murano’s Kitchen “Summer Lux” konsepti ile ikinci şubesini açtı. İtalyan şef Michele Serafini’nin koordinatörlüğünde, Güney İtalya’ya özgü tadım menüleri sunuluyor. Restoranın şarap kavında yurt içi ve dışından 150 farklı marka bulunuyor. Uzun süre pişirilmiş et ürünleri, risottolar ve paylaşımlı başlangıç klasikleri en beğenilen ürünler arasında yer alıyor.